Trek E-Bikes

Zoeken:

Born in a barn
Trek was altijd al meer dan gewoon een naam. Vanaf het begin was het een optelsom van waarden. 

Enkele maanden later in het voorjaar van 1976 begonnen deze twee visionairs in het zuiden van Wisconsin in een oude schuur die halverwege hun huizen in Madison en Milwaukee gelegen was, met he bouwen van fietsen van uitzonderlijke klasse. Hier, in de geografisch aantrekkelijk gelegen stad Waterloo, begon hun droom werkelijkheid te worden. 

Toen de schuur zijn deuren opende in 1976, stonden er vijf werknemers op de loonlijst. In het eerste jaar produceerde Trek 904 Touring-frames. Stalen buizen met lugs, gelast met zilver, handgebouwd en zorgvuldig met de hand gelakt. 

Er werd een voedingsbodem van vakmanschap en rebellie gecreëerd bij dit jonge Amerikaanse bedrijf. Elke bocht en elke las werd met een bepaald doel gemaakt waarbij elk nauwkeurig geproduceerd frame brak met de traditie dat alleen in Europa goede fietsen werden gemaakt. Trek was bezig om die gedachtegang voorgoed te doorbreken. 

Tegenwoordig staat het hoofdkwartier van Trek anderhalve kilometer verwijderd van de originele schuur en in een veel groter gebouw. Hoewel Trek de oude schuur is ontgroeid is elke fiets die we maken nog steeds een eerbetoon aan de basisprincipes van destijds.
Relentless Progression