Blog

 

Jouw fiets schoonmaken

Na een tocht heb je niet altijd zin om je fiets schoon te maken. Toch is het verstandig om je fiets na een fietstocht schoon te maken. Hiermee voorkom je overmatige slijtage aan je onderdelen en dure reparaties aan je fiets. Je fiets gaat dus langer mee! Wie wil dat nou niet? Zie hieronder ons stappenplan om je fiets weer als nieuw te krijgen.

 

How to do?

Stap 1. Verwijder met een zachte waterstraal het overtollige vuil. LET OP! Gebruik geen hogedrukstraal! Een harde straal water spuit vetten en olie uit lagers.

Stap 2. Begin daarna met het ontvetten van de ketting en tandwielen dit kan bijvoorbeeld met Cyclon Bionet en een BBB Toothbrush. Een vieze ketting heeft extra wrijving wat leidt tot snelle slijtage aan de ketting en de cassette. Spuit hierna de ketting en tandwielen af met water.

Stap 3. Spuit het frame en de wielen in met Cyclon bike cleaner, was deze cleaner uit met de Cyclon washandschoen. TIP!: Spoel de handschoen tussentijds uit in een emmer met lauw water. Dit houd je handschoen schoon en je handen warm. Spoel hierna de hele fiets af met water.

 

 

Stap 4. Maak de fiets droog. Gebruik hiervoor bijv. een droogdoek voor een auto. We raden het af om een compressor te gebruiken de luchtstraal spuit vet uit lagers bijv. uit het balhoofdstel of wiellagers

Stap 5. Het echte poetsen! Bescherm je lak met Cyclon instant polish wax, deze wax is geschikt voor zowel glans als mat lak. Spuit de polish op het frame en verdeel het met een licht vochtige doek. Wrijf daarna met een absorberende doek het frame na voor een 100% resultaat.

Stap 6. Mocht je schijfremmen hebben maak dan de schijven schoon met Motip remreiniger dit reinigt achtergebleven olie en vuil. Spuit de remreiniger op een papieren doek en wrijf deze dan over de schijf.

 

Stap 7. Smering! Als laatst smeren we de ketting. De smering wordt afgestemd op de weersomstandigheden. In de winter (natte omstandigheden) gebruiken we daarom een smering die langer blijft zitten in de modder en regen. Een goede optie om te smeren is dan de Cyclon wet lube. Voor de zomer (droge omstandigheden) raden we de Cyclon wax lube aan. Deze wax zorgt ervoor dat de ketting voldoende gesmeerd wordt maar geen vuil oppakt.

 

Je fiets poetsen was nog nooit zo eenvoudig! Succes!

Heb je nog extra vragen over onderhoud kom in één van onze winkels in Veendam of Winschoten. We helpen je graag verder!

Een greep uit onze collectie:

Urban Arrow Family
Urban Arrow Family
Koga Prominence 27 versnellingen met V-Brakes
Koga Prominence 27 versnellingen met V-Brakes
Multicycle Tour 2100 21 versnellingen met Rollerbrakes
Multicycle Tour 2100 21 versnellingen met Rollerbrakes
Multicycle Elegance 27 versnellingen met Hydraulische velgremmen
Multicycle Elegance 27 versnellingen met Hydraulische velgremmen
Onze merken: