Blog

Zadelpijn

U kent het wel, het is zaterdag, 20 graden en eindelijk weekend. Vol goede moed gaat u een fietstocht maken maar na 5 kilometer begint het weer die vervelende zeurende zadelpijn…. Wij hebben de oplossing zodat iedereen een fijne fietsbeleving kan ervaren. Echter bestaat het ideale zadel voor iedereen niet, dit komt omdat iedereen een ander lichaam heeft. Ook uw gewicht en houding hoe u op de fiets zit speelt hierin een grote rol. Hieronder vindt u enkele tips:

 

Allereerst beginnen we met kijken wat voor type fietser u bent.

1. Stadsfietser (een relaxte rechtop houding)

2. Sportieve fietser (licht voorovergebogen houding)

3. Wielrenner/ mountainbiker (diepe houding)

 

Ten tweede is uw zadelhoogte een belangrijke factor, staat uw zadelhoogte te laag of te hoog kan dit effect hebben op de druk van het zadel. Ook de afstelling van het stuur is van belang. Neem als voorbeeld u zet uw stuur maximaal omhoog hierdoor verhoogt u de druk op uw stuitje, zet uw het stuur te laag dan heeft dit invloed op de druk op uw geslachtsdelen.

Kortom heel veel factoren die de oorzaak kunnen zijn van zadelpijn, wij hebben de veel voorkomende klachten en oplossingen voor u op een rijtje gezet.

Zitbotje: Bij pijnklachten aan uw zitbotjes adviseren we een zachter zadel. Ook kunt u uw zit veranderen door het stuur iets lager te zetten, hierdoor heeft u een diepere houding en ontlast u de zitbotjes.

Stuitje: Een harder zadel in combinatie met een diepere houding ontlast het stuitje, ook zijn er speciale zadels met een uitsparing aan de achterkant

Bilspleet: Hier speelt de bolling van het zadel een grote rol, een iets vlakker zadel i.c.m. een brede gleuf in het midden van het zadel kan probleem oplossend werken.

Geslachtsdelen: Door de punt iets naar beneden te stellen vermindert u de druk op uw geslachtsdelen. Tegenwoordig zijn er zadels met een kortere punt of een iets verlaagde punt.

Geïrriteerde binnenkant van het dijbeen: De breedte van het zadel is te breed, hierdoor slijt het zadel aan uw dijbeen.

Geïrriteerde huid: Vaak komt de irritatie door warmte. Een koeler zadel met bijvoorbeeld ventilatie helpt hierbij goed. Ook het dragen van een fietsbroek kan duidelijk effect hebben.

Kortom voor elk probleem een oplossing. Heeft u andere klachten? Wij zijn ook dealer van ISM zadels, deze zadels worden aangeraden door urologen en sportartsen bij bijv. prostaat klachten.

 

Graag helpen wij u verder in één van onze winkels.

Een greep uit onze collectie:

Urban Arrow Family
Urban Arrow Family
Multicycle Tour 2100 21 versnellingen met Rollerbrakes
Multicycle Tour 2100 21 versnellingen met Rollerbrakes
Koga Prominence 27 versnellingen met V-Brakes
Koga Prominence 27 versnellingen met V-Brakes
Multicycle Elegance 27 versnellingen met Hydraulische velgremmen
Multicycle Elegance 27 versnellingen met Hydraulische velgremmen
Onze merken: